Home
Menu
empty
empty
home   /   werkwijze

Werkwijze

Hoe ga ik te werk?
 
Iedere video vraagt een andere aanpak. Landbouw is weersafhankelijk en bij wisselvallig weer is snel schakelen vereist. Een simpel telefoontje is voor mij al voldoende om op pad te gaan. Een langere voorbereiding? Prima, ik neem de tijd voor je. Hoe eenvoudig of uitgebreid het ook is, in de basis is mijn werkwijze hetzelfde:
 
 1. Brainstormen
  Wat is het doel van de video? Voor wie is de video bestemd? We gaan een aantal dingen bespreken, zodat we de boodschap zo goed mogelijk vast kunnen brengen.
   
 2. Script schrijven
  De video wordt gemaakt. Alleen dan op papier of mondeling met elkaar afgestemd. In samenspraak met jou bepalen we wat we in beeld en geluid op gaan nemen.
 3. Opnames maken
  Samen plannen we de optimale opnamedag(en). Voor de opnames maken we gebruik van een regisseur, een cameraman, een visagist en een geluidsman. In de praktijk zijn dat 1 of 2 personen. Ik maak gebruik van verschillende apparatuur zoals camera-stabilisatoren, drone en microfoons om beeld en geluid zo goed mogelijk vast te leggen.
 4. Monteren
  De vele beelden en geluiden worden tot een geheel gesmeed. We gebruiken verschillende programma’s om het beste uit de opnames te halen.
 5. Feedback
  De eerste vertoning van de video zal door jou zijn. Bekijk deze rustig en laat deze aan personen in jouw directe omgeving zien. Zijn ze positief verrast? Begrijpen ze de boodschap in de video? Ik hoor graag uw feedback.
 6. Online plaatsen
  Jouw video kan in première gaan! Gebruik van juiste titel, woorden en tags zorgen voor een betere online vindbaarheid van een video. Hoe kun je deze het
  beste online plaatsen? Word de video ook daadwerkelijk bekeken door de doelgroep? Hoe kan de respons van een video gemeten worden? Ik help je daarbij.